Alles wat je moet weten over roulette.

De spelregels van Poker Texas Holdem

Lees hieronder alle spelregels om Poker goed te kunnen spelen. De onderstaande spelregels zijn voor Texas Holdem.

Poker: Texas Holdem

Er zijn verschillende soorten Poker. Texas Holdem is de meest gespeelde variant en daarom zullen wij u voor deze variant de spelregels beschrijven.

Verdeling van de fiches

Voordat u begint met het spel is het belangrijk om de pokerfiches op een juiste manier te verdelen. U kunt de onderstaande verdeling aanhouden. Een pokerkoffer heeft voldoende fiches voor 6 personen én een bank. Geeft u alle spelers teveel fiches, dan zou het kunnen dat er niet genoeg fiches over zijn voor de bank. Geeft u alle spelers te weinig fiches, dan kan het zijn dat veel spelers al snel zonder fiches zitten. Als u met meer dan 6 personen speelt is het leuker om een extra pokerkoffer bij te bestellen.

Waarde Aantal
1 EURO 12x per persoon
5 EURO 5x per persoon
10 EURO 5x per persoon
25 EURO 2x per persoon
100 EURO 2x per persoon
500 EURO 1x per persoon
1000 EURO 0x per persoon

Benodigdheden poker hold’em

Voor het spelen van Texas Holdem heb je minimaal twee spelers en maximaal tien spelers nodig. Verder heb je een deck van 52 kaarten nodig en een dealer of dealerbutton.

De start van Poker Hold’em

Het spel start met de small en big blind. Vervolgens deelt de dealer of degene met de dealerbutton de twee kaarten per persoon uit. Daarnaast legt het drie kaarten op tafel neer.

Het doel van Poker hold’em

Het doel is om met de pocketkaarten en de deckkaarten een combinatie met een zo’n hoog mogelijke combinatie van maximaal vijf kaarten te maken.

Het spelverloop van poker hold’em

Poker kent verschillende rondes. Iedere ronde kent verschillende regels en daarom gaan wij jou de regels per ronde uit leggen. In de onderstaande opsomming vind je de regels per ronde voor de Texas hold’em variant.

 •      De small en big blind: degene die direct links van de dealer zit, moet een small blind kopen. Hoe hoog deze small blind is, wordt aan het begin van het spel bepaalt. De pokerspeler twee plekken naast de dealer is verplicht de big blind in te leggen. De overige spelers aan tafel hebben geluk en hoeven niks in te leggen.

Wanneer de small en big blind op tafel zijn gelegd, kan het spel beginnen en deelt de dealer twee gesloten per persoon uit en legt het drie gesloten kaarten op tafel neer.

 •      De pre-flop: iedereen mag zijn eigen kaarten bekijken. Op basis van deze kaarten kan er ingezet worden. De volgende acties zijn mogelijk: folden, checken of (re-)raisen.
 •      De flop: na de pre-flop ronde volgt de flop ronde; wat betekent dat de drie kaarten op tafel worden omgedraaid. De tweede inzetronde kan plaatsvinden en de mogelijkheden folden, checken of (re-)raisen zijn van toepassing.
 •      De turn: de vierde kaart op tafel wordt omgedraaid en kan opnieuw folden, checken of (re)-raisen)
 •      De river: de vijfde kaart wordt omgedraaid en de spelers aan tafel mogen voor de laatste keer inzetten (folden, checken en (re-) raisen.
 •      De showdown: de dealer vraagt iedereen om zijn of haar kaarten om te draaien en op basis van de hoogste kaartcombinatie wordt de winnaar bepaalt.

De acties per speelronde Texas Hold’em

Zoals je al gelezen hebt, zijn er verschillende acties die je tijdens een inzetronde kunt ondernemen. De acties zijn folden, checken, raisen en re-raisen. Bij deze een korte toelichting op de mogelijke acties:

 •      Folden: soms is het beter om je verliezen te nemen en eerder uit de ronde te stappen. In dit geval kun je kiezen voor folden; wat betekent dat je niet meer aan deze speelronde deelneemt.
 •      Checken: deze actie is alleen mogelijk wanneer de overige spelers de inzet niet verhoogt hebben. In dit geval kun je kiezen voor checken, wat betekent dat je niks inzet.
 •      Raisen: in dit geval verhoog je de inzet. Dit kun je doen omdat je goede kaarten hebt of omdat je wilt gaan bluffen.
 •      Re-raisen: wanneer je buurman zojuist voor raisen heeft gekozen, kun je er voor kiezen om te re-raisen. In dit geval verhoog je de inzet van je buurman.

De inzetmogelijkheden van poker Hold’em

De pokervariant Texas Hold’em kent verschillende inzetvarianten. De meeste bekende inzetvarianten zijn, limit, no limit en pot limit hold’em. Wij raden aan om goed te kijken of er een limit geldt alvorens je je intrede in een pokerroom maakt.

 •      Limit: bij deze variant bestaat er een limiet. Meestal is dit limiet net zo hoog als de hoogte van de big blind. Alleen in de laatste ronde mag je meer inzetten (meestal het dubbele van een big blind).
 •      No Limit: in dit geval mag je zelf weten wat je inzet. Je zou bij wijze van spreken iedere ronde all-in kunnen gaan.
 •      Pot Limit Hold’em: bij deze variant mag je nooit meer fiches of geld inzetten dan de hoogte van wat er op dat moment op tafel ligt.

De kaartcombinaties bij poker Hold’em

Het doel van Texas Hold’em poker is om een zo’n hoog mogelijk combinatie met vijf kaarten te maken. Wanneer je de hoogste kaartencombinatie van alle overgebleven spelers aan tafel hebt, win je de speelronde. Het is belangrijk om de verschillende kaartcombinaties te weten, zodat je de pocket- en deckkaarten altijd van waarde kunt inschatten. Hieronder de pokerhanden in één overzicht (bron: Unibet).