Alles wat je moet weten over hoger/lager.

De spelregels van Hoger Lager

Lees hieronder alle spelregels om het roulette spel goed te kunnen spelen.

Hoger/Lager

Vindt u Poker of BlackJack misschien te moeilijk voor uw casino avond? Dan kunt u beide tafels gebruiken om een heel eenvoudig hoger/lager spel te spelen.

Verdeling van de fiches

Voordat u begint met het spel is het belangrijk om de pokerfiches op een juiste manier te verdelen. U kunt de onderstaande verdeling aanhouden. Een pokerkoffer heeft voldoende fiches voor 6 personen én een bank. Geeft u alle spelers teveel fiches, dan zou het kunnen dat er niet genoeg fiches over zijn voor de bank. Geeft u alle spelers te weinig fiches, dan kan het zijn dat veel spelers al snel zonder fiches zitten. Als u met meer dan 6 personen speelt is het leuker om een extra pokerkoffer bij te bestellen.

Waarde Aantal
1 EURO 12x per persoon
5 EURO 5x per persoon
10 EURO 5x per persoon
25 EURO 2x per persoon
100 EURO 2x per persoon
500 EURO 1x per persoon
1000 EURO 0x per persoon

Doel

Het doel bij dit spel is dus simpel: voorspel of de volgende kaart die wordt omgedraaid door de bank hoger of lager is dan de kaart die al op tafel ligt. De jokers worden uit het spel gehaald.

De uitbetaling die je krijgt (bij een juiste voorspelling) is afhankelijk van de quotering per kaart. Is de kans klein dat de volgende kaart lager zal zijn, dan is de uiteindelijke uitbetaling hoger. Je ziet als je aan het spelen bent direct wat de quotering is als je een kaart wil omdraaien.

Start

Voordat je start zorg ervoor dat de joker, de 1, 2, 3, 4, 5 en boer, vrouw, koning uit het spel zijn. De aas mag blijven en telt voor 1. 

Spelen

Het spel begin met het kiezen van een inzit. Let op! Dit doe je dus altijd voordat je de kaart hebt gezien. De bank geeft dan aan iedere speler aan tafel een kaart. Vervolgens geef je omstebeurt bij de bank aan of je denkt dat de tweede kaart die je gaat krijgen hoger of lager is. Heb je het goed? Dan verdubbel je je inzet!

Uitbetaling

Als je de uitkomst goed voorspelt (hoger of lager) dan verdubbel je je inzet. Heb je het fout? Dan ben je alles kwijt aan de bank. Trek je eenzelfde kaart dan behoudt je je fichees en gebeurt er dus niets.