Alles wat je moet weten over roulette.

De spelregels van Frans roulette

Lees hieronder alle spelregels om het roulette spel goed te kunnen spelen.

Frans Roulette

Het Amerikaans roulette herkent u aan de Franse termen op de Roulette Tafel.

Er zijn verschillende soorten Roulette Spelregels. Via Roulette-Tafel-Huren, huurt u een Amerikaanse of Franse roulette tafel. Er zijn dan ook Amerikaanse Roulette Spelregels en Franse Roulette Spelregels. Op deze website vindt u voor beide varianten de juiste spelregels. U heeft een Amerikaans Roulette als er Engelse of Nederlandse termen op uw tafel staan. U heeft een Frans Roulette als er Franse termen op uw tafel staan.

Verdeling van de fiches

Voordat u begint met het spel is het belangrijk om de pokerfiches op een juiste manier te verdelen. U kunt de onderstaande verdeling aanhouden. Een pokerkoffer heeft voldoende fiches voor 6 personen én een bank. Geeft u alle spelers teveel fiches, dan zou het kunnen dat er niet genoeg fiches over zijn voor de bank. Geeft u alle spelers te weinig fiches, dan kan het zijn dat veel spelers al snel zonder fiches zitten. Als u met meer dan 6 personen speelt is het leuker om een extra pokerkoffer bij te bestellen.

Waarde Aantal
1 EURO 12x per persoon
5 EURO 5x per persoon
10 EURO 5x per persoon
25 EURO 2x per persoon
100 EURO 2x per persoon
500 EURO 1x per persoon
1000 EURO 0x per persoon

Starten

Roulette lijkt in het begin misschien wat ingewikkeld. Je hebt een grote tafel met daarop veel nummers en Franse begrippen. Gelukkig is het spel eigenlijk heel eenvoudig en heeft u binnen een paar minuten zeker onder de knie. We zullen alle Franse begrippen hieronder straks uitleggen. Na het lezen van de spelregels bent u klaar voor dit nieuwe en opwindende spel genaamd Frans Roulette!

Het inzetten op de tafel

Iedere speler kan nu met de fiches die hij of zij heeft gaan inzetten. U mag zoveel fiches inzetten als u wilt en ook waar u dat wilt. In de afbeelding hieronder ziet u waar u kunt inzetten. Verschillende spelers mogen op hetzelfde vakje inzetten. Bij het inzetten dient u rekening te houden met de kans dat u wat kunt winnen, en hoeveel dat eventueel oplevert. Je kan rechtstreeks inzetten op bepaalde nummers, dat noemt men de inside bets. En je kan inzetten op een eigenschap van de nummers (welke kleur,dozijn, rij…), dat noemt men de outside bets. Wat de winst betreft geldt dat hoe minder makkelijk het is om met een inzet te winnen (bijv. een inzet op één nummer), hoe hoger de winst is.

Hieronder leest u bij ‘uitkering’ hoeveel u uitgekeerd kunt krijgen van de bank.

Draaien en uitkering winst Franse Roulette

Als alle spelers hebben ingezet geeft de croupier een draai aan het roulette wiel en gooit het ivoren balletje er in. Als de roulette begint te vertragen roept hij “Rien ne va plus” en mag je geen chips meer plaatsen. Vervolgens gaat de bank per speler kijken hoeveel er moet worden uitgekeerd of int de fiches waar het balletje niet op is gevallen.

Plaats
Omschrijving Uitkering winst
a
Inzet op één nummer (Straight Up)
35 x de inzet
b
Inzet op twee nummers tegelijk (Split)
17 x de inzet
c
Inzet op drie nummers tegelijk (Street)
11 x de inzet
d
Inzet op vier nummers tegelijk (Corner)
8 x de inzet
e
Inzet op zes nummers tegelijk (Sixline)
5 x de inzet
Rood/Zwart
Inzet op rood of zwart
1 x de inzet
Impair / Pair Inzet op even (Impair) of oneven (Pair)
1 x de inzet
Manque Inzet op de nummers 1 tot 18
1 x de inzet
Passe Inzet op de nummers 19 tot 36
1 x de inzet
Dozijn
Inzet op het 1ste, 2de of 3de dozijn
2 x de inzet
Kolom
Inzet op de getallen van een kolom
2 x de inzet

Dat was het!

Heel veel Roulette plezier gewenst en hopelijk helpen de Amerikaans Roulette Spelregels u goed op weg.