Frans Roulette Spelregels

Frans Roulette Spelregels

Het grote verschil tussen Amerikaans Roulette en Frans Roulette zijn de termen die gebruikt worden op het Roulette doek. De Amerikaanse termen liggen voor de hand, maar de Franse termen behoeven wel wat uitleg. Deze uitleg zult u hieronder vinden, net zoals een voorbeeld van een Franse Roulette Tafel.

Frans Roulette Tafel voorbeeld

Fransen Roulette termen uitgelegd

Roulette lijkt in het begin misschien wat ingewikkeld. Je hebt een grote tafel met daarop veel nummers en Engelse (of Franse) begrippen. Gelukkig is het spel eigenlijk heel eenvoudig en heeft u binnen een paar minuten zeker onder de knie. We zullen alle Engelse begrippen hieronder straks uitleggen. Na het lezen van de spelregels bent u klaar voor dit nieuwe en opwinden spel genaamd Amerikaans Roulette!

Pair – Impair (Oneven – Even)
Pair betekent oneven en Impair betekent even. Wanneer je je fiches inzet op Pair betekent dit dat je meespeelt voor alle oneven getallen die op de tafel aanwezig zijn. Omdat de kans bijna 50% groot is dat je wint, is de winst die valt te behalen ook niet zo groot. Je kunt maximaal je inzet verdubbelen. Als het roulette balletje op een even getal of op de nul valt, ben je je inzet kwijt. Omgekeerd geldt hetzelfde als je zou inzetten op Impair (de even getallen).

Manque – Passe (1 tot en met 18 – 18 tot en met 36)
Manque staat voor de eerste 18 getallen op het Franse roulette spel. Je zet dus in op de getallen 1 tot en met 18. De nul telt nooit mee. Passe geldt voor de tweede reeks getallen 18 getallen namelijk 19 tot en met 36. Omdat de kans hier ook groot is, kun je maximaal je inzet verdubbelen.

Rood – Zwart
De tafel heeft al beide weerszijden een gekleurde ruit. De ene is Rood en de andere is Zwart. Als je roulette fiches inzet op rood, dan speel je mee voor het verdubbelen van je winst. De nult telt weer nooit mee. Je kunt ook hier maximaal je inzet verdubbelen.

D – M – P (D = 1 t/m 12, M = 12 t/m 24, P = 24 t/m 36)
Aan beide kanten van de tafel staan vakjes afgebeeld met een D, M en een P. Ondanks dat ze aan beide kanten van de tafel staan, betekenen ze precies hetzelfde. Als je je fiches inzet op de M, dan zet je in op de eerste twaalf getallen op de tafel ( 1 tot en met 12). Als je inzet op de M betekent dat dat je inzet op de tweede twaalf getallen op de roulette tafel (12 tot en met 24. Als je inzet op de P betekent dat dat je inzet op de derde reeks twaalf getallen 24 tot en met 36.  Omdat de kans wat kleiner is dan bij bijvoorbeeld Rood of Zwart, is er ook meer te verdienen. Als het balletje op één van jouw getallen valt, dan win je tweemaal je inzet.

Linker, Middel en Rechter rij
Bij het Frans roulette spelen kan je ook inzetten op de linker, middelste of de rechter rij op de tafel, deze rijen gaan over de gehele lengte van de tafel. De linker rij gaat dus van 1 tot en met 34, de middelste rij van 2 tot en met 35 waar de rechter rij de getallen 3 tot met 36 bezetten. Je wint twee maal de inzet als het balletje op een getal valt dat in jouw rij zit.

Zero (nul)
Een belangrijk verschil met Amerikaans Roulette is de zero op de Franse Roulette Tafel. Helemaal boven in de tafel zit de zero (0).  Je kan evenals bij de losse nummers hierop inzetten, wanneer het balletje dan op nul valt krijgt u 35 keer uw inzet terug. Als het balletje op de zero valt (en uw fiches staan niet op nul), dan wordt het bedrag dat je hebt ingezet op de enkelvoudige kansen gehalveerd (Manque/Passe, Rood/Zwart, Pair/Impair). Ze blijven echter wel staan tot de volgende ronde. Mocht hierbij wel jouw inzet vallen dan heb je de eerste inzet terug.

Verdeling van de fiches

Ook bij Frans Roulette wordt er met roulette fiches gespeeld. Er zijn geen speciale fiches voor het Franse roulette spel. De verdeling van de fiches kan hetzelfde zijn als bij het Amerikaanse Roulette. De pokerkoffer die wordt meegeleverd bij de Franse roulette tafel bevat fiches met de volgende verdeling: 150x $1 dollar, 150x $5 dollar, 100 x $25 dollar, 50 x $50 dollar en 50x $100 dollar. Dit maakt een totaal van 500 fiches. Geeft u alle spelers teveel fiches, dan zou het kunnen dat er niet genoeg fiches over zijn voor de bank. Geeft u alle spelers te weinig fiches, dan kan het zijn dat veel spelers al snel zonder fiches zitten. Hieronder helpen wij u alvast een beetje op weg. Bij de verdeling van de fiches moet u er vanuit gang dat de bank altijd de grote ‘winnaar’  van de avond is. Al na de eerste ronde zult u zien dat de voorraad fiches van de bank gegroeid is.

2 tot 3 spelers Per persoon: 30x $1 dollar, 30x $5 dollar, 25 x $25 dollar, 10 x $50 dollar en 8x $100 dollar.
3 tot 6 spelers Per persoon: 20x $1 dollar, 15x $5 dollar, 10 x $25 dollar, 8 x $50 dollar en 5x $100 dollar.
6 tot 10 spelers Per persoon: 10x $1 dollar, 8x $5 dollar, 5 x $25 dollar, 3 x $50 dollar en 3x $100 dollar.
10 tot 20 spelers Per persoon: 5x $1 dollar, 5x $5 dollar, 3 x $25 dollar, 2 x $50 dollar en 2x $100 dollar.
20 tot 30 spelers Per persoon: 3x $1 dollar, 3x $5 dollar, 2 x $25 dollar, 2 x $50 dollar en 1x $100 dollar.

Het inzetten op de tafel

Als iedereen fiches heeft kan er worden ingezet op de roulette tafel. Er mogen zoveel fiches worden ingezet als men wil. Het is zelfs mogelijk om een fiches op elk getal te zetten. De vraag is natuurlijk hoeveel u daar mee kunt winnen. Dat is de strategie van het roulette spel die u langzaam zult moeten ontdekken. Hoe meer kans u heeft om te winnen, hoe lager het bedrag zal zijn wat u daarmee zult winnen. Hoe meer risico u neemt, hoe meer u mogelijk kunt winnen. Om te weten hoeveel u kunt winnen, gaat u naar het onderdeel ‘Draaien en uitkering van winst Frans Roulette Spelregels’.

Voorbeeld van een Franse Roulette Tafel

Frans Roulette Tafel voorbeeld-winstuitkering

Draaien en uitkering winst Frans Roulette Spelregels

Als alle spelers hebben ingezet geeft de croupier een draai aan het roulette wiel en gooit het ivoren balletje er in. Als de roulette begint te vertragen roept hij “Rien ne va plus” en mag je geen chips meer plaatsen. Vervolgens gaat de bank per speler kijken hoeveel er moet worden uitgekeerd of int de fiches waar het balletje niet op is gevallen.

Plaats
Omschrijving Uitkering winst
 
Inzet op één nummer
35 x de inzet
b
Inzet op twee nummers tegelijk
17 x de inzet
c
Inzet op drie nummers tegelijk
11 x de inzet
d
Inzet op vier nummers tegelijk
8 x de inzet
e
Inzet op zes nummers tegelijk
5 x de inzet
Rood/Zwart
Inzet op rood of zwart
1 x de inzet
Impair / Pair
Inzet op even (Impair) of oneven (Pair)
1 x de inzet
Manque / Passe
Inzet op de nummers 1 tot en met 18 en 19 tot en met 36
1 x de inzet
D – M – P (D = 1 t/m 12, M = 12 t/m 24, P = 24 t/m 36)
2 x de inzet
Linker, Middel en Rechter rij Inzet op het 1ste, 2de of 3de dozijn
2 x de inzet
Zero (nul) Zie uitleg zero Zie uitleg zero

Dat was het!

Heel veel Frans Roulette plezier gewenst en hopelijk helpen de Frans Roulette Spelregels u goed op weg.